Empire
En äkta Avenue med en aerodynamisk kolfiberram

Avenue Empire är den mest avancerade Avenue-cykeln hittills. Empire är gjord på en lätt och aerodynamisk kolfiberram, vilket har gett oss möjligheten att skapa en design i en liga för sig.
Empire är handbyggt i Sverige och kommer i två olika konfigurationer: En modell med inkapslade Shimano Alfine-växlar och underhållsfri Gates-remdrift och en modell med utanpåliggande Shimano 105-växlar. Avenue Empire är det ultimata uttrycket för dansk och nordisk cykeltradition. Läs mer om de olika konfigurationerna längre ner.

Den mest avancerade Avenue hittills

Avenue Empire finns i två varianter med inkapslade respektive utanpåliggande växlar.

Se alla Empire

Historien bakom Empire

För första gången någonsin kan Avenue presentera en modell byggd på en full-kolfiberram. Det har länge varit en ambition för Avenue att göra en kolfibercykel, så att det snyggaste cykelmärket på gatan också får en optimerad, högspecad och lätt sportmodell i programmet.
Avenue är känt för sin signaturram med rundade, organiska hörn och smidiga "muskler", och de nya kolfiberformarna har fått designas med tydliga linjer från Avenues aluminiumramar. Förutom de rundade hörnen och "musklerna", som är viktiga element i Avenues DNA, har vi tagit med andra designfaktorer i beräkningarna:
ramkonstruktionen har implementerats med teknik från Aero racercyklar för att göra Avenue Empire så snabbt som möjligt - och för aerodynamikens skull, men även för det rena utseendet har vi implementerat integrerade kablar i ramen och framgaffeln.

Kolfiberramens långa utveckling

När vi skulle skapa Empire var det med en vision att skapa en Avenue-cykel som tog ett steg in i framtiden. Empire skulle vara något som aldrig tidigare setts på en Avenue. Detta innebar att Empire måste vara både futuristisk i designen, men också mycket funktionell. Samtidigt var den tvungen att hålla sig till det som gör en Avenue unik: ramens design.

Empire med inkapslade växlar och remdrift

*Varianten finns i färgen matt antracit

Utrustning:

Gates Carbon Belt Drive

Empire är utrustad med Gates Carbon Belt Drive. De kolfiberförstärkta remmarna håller längre än vanliga kedjor, de ska aldrig smörjas och är praktiskt taget underhållsfria.
Gates Carbon Belt Drive är ett steg in i framtiden.

Shimano Alfine inkapslade växlar

Empire är också utrustad med högpresterande Shimano Alfine-växlar, som är gjorda för den sofistikerade pendlaren.Förutom en förstklassig byggkvalitet erbjuder Alfine också finess, mångsidighet och otroligt enkel drift. Shimano Alfine är den ultimata utrustningen för stadslivet.

Empire med utanpåliggande växlar

*Varianten finns i färgerna blank mörkblå och matt antracit

Utrustning:

Shimano 105 utanpåliggande växlar

Empire finns också med utanpåliggande Shimano 105-växlar. Shimano 105 är avancerade växlar med hög prestanda när det gäller funktionalitet, vikt och ergonomi. Shimano 105 är perfekt för både vardags- och fritidscykling, oavsett om det är den dagliga pendlingen genom stadens gator, motion eller trevliga resor med vänner eller familj.

 

Med Avenue får du

5 års garanti på ram
Dansk design och kvalitet
Återförsäljare över hela landet