Om

Historien

Avenue kom till världen 1996. År 2006 förvärvades varumärket av den familjeägda verksamheten HF Christiansen A/S, beläget i Randers, Danmark, som förutom Avenue, bl a producerar varumärkena Bike by GubiCenturion, MBK, Nishiki, PrincipiaRaleigh och Winther tillsammans med det svenska systerbolaget Unicykel, och därmed är Danmarks största cykeltillverkare. Se mer på www.unicykel.se.

När våra återförsäljare säljer en Avenue är det alltid den flådigaste cykeln som köparen någonsin har ägt, vilket vi är mycket stolta över. Med en Avenue garanteras du en kvalitetscykel som kännetecknas av en design som sträcker sig ner till minsta detalj. Vår ambition är att en Avenuecykel alltid ska vara Danmarks vackraste cykel. Oavsett om du föredrar en avskalad svart eller vit Avenue, eller en Avenue i mer framträdande färger, så finns den rätta modellen med rätt utrustning av växlar och bromsar i Avenues sortiment tillgänglig.

Avenue är i en klass för sig. Förutom att vara världsberömd för att producera kvalitetscykler läggs stor vikt vid design. De många timmarna av handarbete som spenderas på varje cykel finns i ramen. Detta har i flera år säkrat cyklarna för att passa finare samlingar och ger en helt unik och stilren design.

Det finns återförsäljare över hela landet redo att hjälpa dig att komma igång med din nya Avenue-cykel. Det är kompetenta proffs som hjälper till att upprätthålla högsta kvalitet, rådgivning och se till att din nya cykel är förberedd och passar dig perfekt.

Avenues design

Konsten att skapa en cykel är en ständig resa mellan del och helhet. Att tänka en helhet av alla små detaljer som utgör en cykel är hjärtat i den kreativa designprocessen. Delarna går samman för att bilda en cykel, men de är inte cykeln. Enkel skönhet kommer bara fram genom långa kontemplationer, och en Avenue är genomarbetad in i minsta detalj. Det är kärleken och kunskapen om design som lyser igenom på gatuplanet när en Avenue dyker upp och väcker uppståndelse.

Den aerodynamiska designen har genomgått kontinuerlig utveckling sedan Avenues födelse 1996, och idag framstår cykeln mer organisk och lättare än någonsin tidigare. Dansk cykelkultur och design är båda viktiga inslag i cykelvärlden, som Avenue är mycket känd för att fokusera på. När vi lanserar nya varianter, eller ändrar utrustningsnivån på Avenue-modellerna, sker det utifrån grundlig research eller efter inspiration från cykelentusiaster som efterfrågar en designcykel i cool, dansk stil. Det betyder att vi på Avenue presenterar cyklar som närmar sig den idealiska dam- eller herrcykeln.

I Avenue finns tre familjer av aluminiumcyklar: Airbase, Broadway och High Line. Varje familj erbjuder unika egenskaper som alla har sina fördelar.

2021 introducerade vi Avenue Metal, en serie fullfärgsmodeller tillgängliga i metalliska färger som tillför något väldigt speciellt till den speciella Avenue-designen.

Med Avenue får du

5 års garanti på ram
Dansk design och kvalitet
Återförsäljare över hela landet